fbpx
optilight ferestre de mansarda

Acoperișuri Pitești

Ferestre de Mansardă OPTILIGHT

OptiLight este o nouă marcă pe piaţa de ferestre de mansardă, care oferă calitate superioară la un preţ imbatabil. Tehnologia modernă de pregătire a lemnului şi de prelucrare a elementelor, controlul calităţii în fiecare etapă a producţiei, precum şi testele realizate în laboratoare independente sunt o garanţie a calităţii ferestrelor de mansardă OptiLight. Elementele de feronerie interioară utilizate conferă ferestrelor Optilight un aspect modern şi estetic.

Avantajele ferestrelor OptiLight

Lemn de calitate superioară

Elementele din lemn ale ferestrelor OptiLight sunt executate din pin de cea mai bună calitate, stratificat şi impregnat, apoi lăcuit cu vopsea acrilică ecologică. Tâmplăria din lemn a ferestrelor este protejată cu profile din aluminiu rezistente la acţiunea razelor UV şi la factorii externi (intemperii).

Geamuri termoizolante

Suprafaţa vitrată mare a ferestrelor de mansardă permite luminarea mai bună a încăperilor. Ferestrele de mansardă sunt prevăzute cu un sistem unicameral de geamuri cu grosimea de 24 mm, care asigură parametrii foarte buni de izolare termică şi acustică. Coeficientul de transmitanţă termică pentru geam este de Ugeam = 1,1 W/m2 K. Coeficientul de transmitanţă termică pentru fereastră este de Ufereastra =1,5 W/m2 K. Spaţiul dintre foile de sticlă este umplut cu gaz inert; sticla exterioară este securizată iar sticla interioară este acoperită cu un strat lowE, care reflectă radiaţia termică. Datorită acestei acoperiri, se micşorează pierderile de căldură în perioada de iarnă, iar vara se diminuează încălzirea încăperilor.

Clapetă de ventilaţie

Clapeta de ventilaţie cu care este dotată fereastra de mansardă asigură pătrunderea suplimentară a aerului în încăpere atunci când fereastra este închisă. Debitul clapetei de ventilaţie la ferestrele de tip OptiLight V este de 20 m3 /h (pentru ferestrele cu lăţimea de 78 sau mai mare, când diferenţa de presiune între interior şi exterior este de 10Pa). Ferestrele cu lăţimea mai mare sau egală cu 78 cm sunt prevăzute cu două orificii iar ferestrele cu lăţimea de 55 şi 66 cm sunt prevăzute cu un orificiu în stinghia clapetei de ventilaţie, debitul clapetei fiind în mod proporţional redus (15 m3 /h).

Uşurinţă în utilizare

Ferestrele cu articulare mediană reprezintă o soluţie agreată în construcţia ferestrelor de mansardă. Balamalele, care sunt amplasate la jumătatea înălţimii ferestrei, permit fixarea cercevelei în poziţia deschis, precum şi rotirea acesteia cu 180°. Construcţia mânerului asigură închiderea etanşă a ferestrei, precum şi întredeschiderea în două trepte. Aceste poziţii de întredeschis asigură aerisirea încăperii. Mânerul amplasat în partea inferioară a canatului permite o operare uşoară şi confortabilă a ferestrei, indiferent de înălţimea la care aceasta este montată. Diversitate

Datorită construcţiei – atât a ferestrelor de mansardă cât şi a ramelor de etanşare aferente – ferestrele de mansardă OptiLight pot fi montate pe acoperişuri cu diferite înclinaţii (15°-90°) şi cu diferite tipuri de învelitoare.

Rame de etanşare

Ramele de etanşare sunt un element necesar, care asigură montarea corectă a ferestrelor de mansardă în panta acoperişului. Proiectate cu precizie, elementele ramei permit o îmbinare etanşă cu fereastra de mansardă.

Importanţa ramei de etanşare vine şi din rolul ei de drenare eficientă a apei şi de protecţie împotriva vântului. Ramele sunt fabricate din tablă de aluminiu, protejată cu o vopsea poliesterică. Culoarea de bază este culoarea gri – maro (RAL 7022) şi este în armonie cu culorile tipice învelitorilor.

Din oferta firmei noastre vă propunem următoarele tipuri de rame de etanşare:

  • TZ–pentru învelitori ondulate cu grosimea de până la 45 mm – cum ar fi ţigla ceramică, tabla profilată;
  • TS–pentru învelitori plate cu grosimea maximă de 16 mm – cum ar fi membrana hidroizolantă, şindrila bituminoasă, tabla plană.

Aceste rame se îmbină exclusiv cu ferestrele de mansardă OptiLight

Dimensiuni

Setul complet de fereastră de mansardă este format din fereastra de mansardă propriu-zisă şi rama de etanşare. În vederea realizării unui montaj corect al ferestrei, trebuie să utilizaţi tipul corespunzător de ramă de etanşare (în funcţie de tipul învelitorii).

La fiecare fereastră este ataşat un set de elemente pentru montaj. Setul conţine colţare speciale, pene, şuruburi, precum şi mânerul ferestrei. Colţarele permit fixarea ferestrei în structura acoperişului iar pana de plastic serveşte la poziţionarea ferestrei la nivelul acoperişului.

Toate profilele din aluminiu ale ferestrei se află în cutia ramei de etanşare. Instrucţiunile de montaj sunt anexate la fiecare fereastră şi indică etapele montajului ferestrei de mansardă şi a ramei de etanşare în structura acoperişului.